Handgemaakte borstprotheses

Voor vrouwen die een borstoperatie hebben gehad

Gebreide Borsten zijn speciale handgemaakte borstprotheses voor vrouwen die een borstoperatie hebben gehad. Traditionele borstprotheses (siliconen) zijn meestal duur, zwaar, zweterig en oncomfortabel. Je hebt er meestal een speciale bh voor nodig met een zakje waarin je de prothese schuift en ze kunnen de eerste weken na de operatie niet gebruikt worden.
Gebreide Borsten

De voordelen

Het voordeel van Gebreide Borsten, die overigens ook gehaakt kunnen worden, is dat ze wel zacht, comfortabel en mooi zijn en dat ze in een gewone bh de vorm aannemen en het gevoel geven van een gewone borst. Het volume is zeer gemakkelijk aan te passen door, via de vulopening, er vulling uit te nemen of toe te voegen. Onze breivrijwilligers zorgen ervoor dat een ieder die ze nodig heeft ze gratis kan krijgen.

1. Ze kunnen makkelijk aangepast worden

Door bijvoorbeeld een gedeelte van de vulling eruit te halen. De gebreide protheses zijn zo goed mogelijk gevuld. Je hoeft zelf dus geen vulling te kopen.

2. Comfortabel en mooi

Het voordeel van Gebreide Borsten, die overigens ook gehaakt kunnen worden, is dat ze zacht, comfortabel en mooi zijn en dat ze in een gewone bh de vorm aannemen en het gevoel geven van een gewone borst.

borstprothese-gebreid-handgemaakt-shaduw

3. Gratis te verkrijgen

Vrouwen die Gebreide Borsten nodig hebben kunnen deze aanvragen via onze website, met opgave van maat en gewenste kleur. Onze breivrijwilligers zorgen ervoor dat een ieder die ze nodig heeft ze gratis kan krijgen.

4. Knitted Knockers

We hebben ons aangesloten bij de landelijke KnittedKnockers. Er is grote behoefte aan Gebreide Borsten en er kan niet door één breigroep aan voldaan worden. Wanneer er in meerdere regio’s breigroepen zijn, kunnen we samen iets moois tot stand brengen!

Gebreide Borsten kun je gebruiken in de eerste 6 tot 8 weken na de operatie en nog járen daarna maar ook in de periode dat je een borstreconstructie ondergaat. Ze kunnen makkelijk aangepast worden, door een gedeelte van de vulling eruit te halen. De gebreide protheses zijn zo goed mogelijk gevuld. Je hoeft zelf dus geen vulling te kopen.

Het doel van deze website is om breivrijwilligers in contact te brengen met gebruikers van gebreide borstprotheses, zodat zij gratis Gebreide Borsten kunnen geven aan een ieder die ze nodig heeft.

Deze website voorziet in meerdere patronen voor Gebreide Borsten. Uit ervaring weten we dat het model van Knitted Knockers heel goed bevalt. Het is beter aanpasbaar dan sommige andere protheses. Onze borstprotheses worden gemaakt van gemerceriseerd katoen of ander zacht garen (geen wol).

Mocht je Gebreide Borsten gemaakt hebben maar niemand weten aan wie je ze kunt geven, dan mag je ze naar ons sturen of brengen naar De Wolknot in Losser. Vrouwen die Gebreide Borsten nodig hebben kunnen deze aanvragen via onze website, met opgave van maat en gewenste kleur.

Wij leveren ook:

  • Aqua-knockers, deze zijn gebreid van acryl en nemen weinig vocht op. De meeste vrouwen kunnen deze niet de hele dag dragen daar is katoen/mix katoen geschikter voor. De aqua-knockers kunt u het beste apart houden voor het zwemmen.
  • Hartkussentjes die je onder oksels kunt dragen om de pijn te verlichten en plakkerigheid door zweten te voorkomen, vooral tijdens het slapen,
  • Schaalmodellen, protheses die over de bespaarde borst gemodelleerd worden en met de vulling naar wens groter of kleiner gemaakt worden.
  • Kleine deelprotheses die in de bh-cup gelegd worden op de plaatsen waar weefsel weggesneden is, ook aan de zijkant.

Samen kunnen we op een eenvoudige manier een glimlach brengen voor vrouwen in een moeilijke tijd van hun leven. Gelukkig zijn er al meerdere breigroepen die mee helpen om dit te verwezenlijken.